Derk Jan Eppink Premium Corner

Californische aanpak illegalen is hopeloos

10 april 2018Leestijd: 3 minuten

Dat uitgeprocedeerde illegalen huizen kraken om vervolgens verder te procederen, is voor Amsterdam een mijlpaal maar in de Amerikaanse staat Californië gemeengoed: de combinatie van wetteloosheid en extreme regelzucht. Californië noemt zich een sanctuary state, een vrijstaat waar het vreemdelingenrecht niet geldt. Maar een ober die een klant ongevraagd een plastic rietje bij zijn drankje geeft, loopt het risico te worden gearresteerd op grond van strenge milieuregels.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.