kinderopvangtoeslag Premium Corner

‘Inschrijving studie alleen voor toeslag niet aannemelijk’

05 december 2018Leestijd: 2 minuten

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) erkent dat een ‘studerend ouder’ ook kinderopvangtoeslag krijgt als hij de lessen nooit volgt, de inschrijving voor een erkende studie is voldoende. Maar dit betekent niet dat er sprake is van een ‘financiële prikkel’.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

In de praktijk controleert de fiscus alleen of de ouder staat ingeschreven bij een erkende onderwijsinstelling. De dienst Toeslagen vordert de kinderopvangtoeslag ook niet terug als blijkt dat de ouder de betreffende studie helemaal niet volgt.

Het aantal huishoudens dat de toeslag ontvangt door de inschrijving voor een studie is relatief beperkt. In 2017 was ongeveer 2 procent van de 486.000 gerechtigden tot de kinderopvangtoeslag een studerende ouder. De toeslag werd toegekend voor de opvangkosten van 13.000 kinderen, minder dan 2 procent van het totale aantal (733.000 kinderen).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.