‘Black Jesus’ schiet drie man dood: ‘Ik haat blanken’

18 april 2017Leestijd: 1 minuut
De verdachte, Kori Ali Muhammad, zei 'een hekel te hebben aan blanken' Foto: EPA

In de Californische stad Fresno heeft een man dinsdag drie mensen neergeschoten. De zwarte man zou daarna aan de politie hebben verklaard dat hij een ‘hekel heeft aan blanke mensen’.

Drie mensen zijn gedood en een persoon is gewondgeraakt, meldt ABC News. De schietpartij had plaats in het centrum van de stad, onder meer bij een katholieke liefdadigheidsorganisatie. In een tijdsbestek van een paar minuten vuurde hij minstens zestien kogels af.

De politie heeft de verdachte Kor Ali Muhammad opgepakt, meldt politiechef Jerry Dyer. Voor zijn fatale daad zou de Afro-Amerikaanse man ‘Allahu akbar’ hebben geroepen. Ook vertelde hij de toegesnelde politie dat hij ‘blanke mensen haat’. Alle slachtoffers zijn blank. De politie denkt dat de man zijn slachtoffers willekeurig koos.

‘Zwarte Jezus’
Muhammad zou vorige week ook een 25-jarige bewaker bij een motel in de stad hebben vermoord. Naderhand verspreidde de politie een foto van de man, die zichzelf beschrijft als ‘de zwarte Jezus’ en een tijdlang dakloos was. Op sociale media-accounts liet Muhammad zich meermaals fel uit over blanke mensen en alle politici.

koralimuhammad
De verspreide foto van Kori Ali Muhammad – Foto: Fresno politiekorps

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.