Time kiest Joe Biden en Kamala Harris als personen van het jaar 2020

11 december 2020Leestijd: 1 minuut
Harris en Biden naast elkaar. Harris wordt zijn running mate. Foto:AFP

Het Amerikaanse weekblad Time kiest Joe Biden en Kamala Harris als Person of the Year 2020. De aanstaande Amerikaanse president en vicepresident zijn verkozen omdat zij tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen de meeste Amerikanen hebben kunnen overtuigen te kiezen voor herstel en vernieuwing. Time kiest sinds 1927 een persoon van het jaar uit.

Volgens het weekblad erft Biden een land in chaos, waar openlijk de vraag wordt gesteld of afzonderlijke staten niet beter af zijn buiten de unie van Verenigde Staten. Biden wordt geprezen om zijn ervaring en inzicht in zijn eigen tekortkomingen. Daarom is ook Kamala Harris uitgeroepen als persoon van het jaar. Als politieke partner van Biden vult zij zijn tekortkomingen aan.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

EW schreef onlangs een profiel over Joe Biden: de bevlogen bejaarde die zijn laatste kans greep om zijn droombaan te krijgen. Ook over Kamala Harris schreef EW een profiel: Wie is de rijzende ster achter Joe Biden?

Sinds 2004 kiest EW een Nederlander van het Jaar. Dit jaar koos de redactie voor de dappere strijders van de Intensive Care: de IC-artsen en -verpleegkundigen. Zij helpen andere Nederlanders in een angstig jaar en staan aan de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.