In Berlijn Premium Corner

Duitse jongeren mogen één keer per jaar hun gender aanpassen

09 augustus 2022Leestijd: 2 minuten

Correspondent Rob Savelberg merkt hoe Duitse jongeren gemakkelijk wisselen van naam, uiterlijk en geslacht.

Generaties jongeren hebben hun ouders in Duitsland geschokt door grof te provoceren. Of ze steunden in de jaren zeventig de terroristen van de links-extremistische Baader-Meinhof-Gruppe, werden langharig en links-radicaal, of ze scheerden hun hoofd kaal en droegen als ­neonazi’s in de jaren negentig soldatenkistjes.

De huidige generatie – als ze bij Berlijn de snelwegen niet blokkeren, tot woede van wachtende automobilisten, en zich met Extinction ­Rebellion aan het wegdek vastlijmen – heeft een nieuw stokpaardje. Ze wisselen zo vaak van seksuele identiteit en geslacht als niemand tevoren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.