Amerika

Deze videotheek wist Netflix-opmars te overleven

27 mei 2019Leestijd: 1 minuut

In 1988 waren er nog zo’n 25.000 videotheken in de Verenigde Staten. Anno 2019 zijn ze bijna allemaal verdwenen. Maar in Seattle staat nog een videozaak, die zich wist te onderscheiden als historisch archief van de film.

Scarecrow Video heeft meer dan 130.000 video’s en DVD’s in de aanbieding, veel meer dan streamingdiensten als Netflix. Winst maken, dat is er niet meer bij. En dus is de zaak sinds een paar jaar tevens een non-profit: dankzij de donaties van duizenden filmliefhebbers blijft de zaak draaiende en werd een soort museum opgericht.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.