Dennie Jager (26): ‘Vanuit positiviteit en drive bereik je het meest’

24 juni 2021Leestijd: 1 minuut
Dennie Jager.

Dennie Jager (26)

Won met zijn start-up de Rabo Ondernemersprijs 2021. Zijn doel is om met zijn bedrijf een betaalbaar werk-exoskelet te ontwikkelen. Dat is een ondersteunend pak dat uitkomst kan bieden aan mensen met fysiek zwaar werk.

Wie inspireren je?

‘Elon Musk is mijn grote inspiratiebron. Zijn drive om plannen die onrealistisch lijken, werkelijkheid te maken, vind ik fascinerend.’

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Het brommerongeluk waarbij ik een dwarslaesie opliep. Ik had een lichaam dat niet meer functioneerde. De revalidatie was zwaar. Maar ik heb geleerd door te zetten, er was geen andere keuze. Door mijn loop-exoskelet kon ik uiteindelijk weer lopen. Ik werd fitter en viel af.‘

Kan niet zonder?

‘Sport. Ik doe aan handbiken, en dat is mijn uitlaatklep. Ik heb inmiddels aan een aantal wedstrijden meegedaan.’

Beste advies?

‘Doorgaan bij teleurstellingen. Na het ongeluk heb ik de knop uiteindelijk kunnen omzetten. Vanuit positiviteit kom je verder.’

Over vijf jaar?

‘Wil ik een werk-exoskelet ontwikkeld hebben en verkopen. Met als doel om vervolgens met mijn bedrijf ons verder te verdiepen in loop-exoskeletten. Deze investering in de exoskeletten, gaat mensen met een lichamelijke uitdaging helpen om weer beter te functioneren in de maatschappij.’