Oscars Premium Corner

Wat is de toekomst van het bioscoopbedrijf?

21 maart 2022Leestijd: 6 minuten

Notities bij de 94ste Academy Awards. Plus: de jaarlijkse EW Oscar Toto.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

De vorige keer kon het niet anders. De bioscopen moesten dicht, dus hadden de streamingdiensten bij de Oscars van 2021 vrij spel. De grote studio’s hielden hun belangrijkste producties (James Bond, Dune) vast voor betere tijden. Platforms als Netflix (35 nominaties) en Amazon (12 nominaties) sprongen in het distributievacuüm.

Inmiddels trekt het bioscoopbezoek voorzichtig weer aan, maar van een inhaalslag is nog geen sprake. Bij de Academy Awards van 2022 – uitreiking in de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart – zijn het andermaal de streamingdiensten die voor de meeste prijzen gaan:

• Amazon: 4 nominaties

• Apple TV+: 6 nominaties

• Netflix: 27 nominaties

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.