Juliet Broersen (26): ‘Onderbuikgevoel is vaak je beste raadgever’

09 augustus 2022Leestijd: 1 minuut
Juliet Broersen (26) is lijsttrekker en fractievoorzitter bij Volt Amsterdam

Wie inspireren je?

‘De inwoners van Amsterdam. Ik raak geïnspireerd door hun drijfveren en kijk op de wereld.’

Juliet Broersen (26) is lijsttrekker en fractievoorzitter bij Volt Amsterdam. Ze houdt zich bezig met sociaal domein, economische zaken, democratisering en woningbouw. Ze sloot zich in 2018 aan bij de partij. Broersen studeerde internationale communicatie in Diemen.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Toen ik besefte dat ik verder wilde in de politiek. Met Brexit en de verkiezing van Donald Trump won populisme veel terrein, dat waren zulke belangrijke momenten dat er een tegenbeweging nodig was: ik kon politiek niet meer als bijzaak beschouwen.’

Kan niet zonder?

‘Dit klinkt heel pragmatisch, maar: mijn paspoort. Veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk dat boekje is. Een paspoort en de juiste papieren zijn bepalend voor de kansen die je krijgt. Er zijn veel ongedocumenteerden in Amsterdam. Voor hen is het leven zoveel moeilijker dan voor mensen met een paspoort.’

Beste advies?

‘Volg je onderbuikgevoel. Het is vaak de beste raadgever voor het maken van keuzes.’

Over vijf jaar?

‘Ik leef vooral erg in het nu. Maar ik hoop dat ik dan meer mensen bij de politiek heb kunnen betrekken. Ik wil Amsterdammers meer zeggenschap geven over wat er in de stad gebeurt.’