Talent

Sandra Wiegman (29): ‘Verzamel mensen om je heen die je ambities steunen’

02 augustus 2022Leestijd: 1 minuut

Wie inspireren je?

‘De ondernemers van de start­ups die ik dagelijks spreek. Zij zijn enorm gedreven en enthousiast om hun eigen bedrijf op te zetten. Zij inspireren me om problemen creatiever op te lossen.’

Sandra Wiegman (29) begeleidt als investeringsanalist bij multinational AkzoNobel de werving van en samenwerking met start-ups die innovaties ­binnen het bedrijf versnellen. Wiegman studeerde Molecular ­Science and Technology in Leiden. Aan de TU Delft volgde zij de master Chemical Engineering.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘De beslissing om binnen Akzo-Nobel de stap naar het innovatieteam te zetten. Zonder die stap had ik niet kunnen bijdragen aan het succes van Akzo­Nobel in het samenwerken met en investeren in start-ups.’

Kan niet zonder?

‘Koffie natuurlijk. Daarnaast kan ik niet zonder een goede balans tussen werk en privé. Ik ga graag op reis om nieuwe omgevingen te ontdekken.’

Beste advies?

‘Ontdek waar jij je energie uit haalt en durf de stap te zetten om daarmee bezig te gaan. ­Verzamel ook mensen om je heen die je ambities steunen.’

Over vijf jaar?

‘Hoop ik dat het investeringsteam binnen AkzoNobel is ­gegroeid en dat ons portfolio van investeringen flink is uit­gebreid. Ik wil het team graag leiden.’