LIV Golf Premium Corner

Ook golf is oorlog (door geld van Saudische sjeiks)

07 september 2022Leestijd: 4 minuten

Saudische oliemiljarden doen met LIV Golf gezapige wereld van het professionele golf op grondvesten schudden.

Tot voor kort was het profes­sionele golf overzichtelijk. Elk continent kende een eigen pro-Tour waarin de beste golfers bijna wekelijks spelen om een forse prijzenpot.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Hoe meer je verdient, hoe hoger je komt in de rangorde van de Tour en op de wereldranglijst. Wie in een seizoen te weinig verdient, degradeert van de hoogste Tour (de eredivisie), naar het tweede plan, waar veel minder valt te verdienen. In Europa is dat de Challenge Tour. Promoveren kan ook, uiteraard.

De Amerikaanse Tour (PGA) is voorbehouden aan de beste spelers ter wereld. Ook Europeanen en andere niet-Amerikanen kunnen er spelen – als ze goed genoeg zijn. Andersom spelen minder goede Amerikanen en andere niet-Europeanen graag op de Europese Tour (DP World Tour).

Deze Tour organiseert (in de wintermaanden) ook toernooien in Azië en Afrika. De Europese Tour is kwalitatief en financieel veel minder sterk dan de Amerikaanse. Er zijn ook Tours in Azië, Zuid-Afrika en Oceanië.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.