Newport

Rondkijken in de duurste huizen van Amerika

20 september 2018Leestijd: 1 minuut

Newport in de staat Rhode Island was rond 1900 een speeltuin voor een nieuwe groep miljonairs – en de allerrijkste familie had Nederlandse wortels.

In de Gilded Age (1870-1900) ontstond een nieuwe groep allerrijksten. Deze miljonairs waren veelal ondernemers die kansen zagen in industriële vooruitgang. Ze beschikten over ongekend veel geld, iets wat in de eeuwen ervoor niet op deze schaal voorkwam.

Een van de manieren die de bevriende miljonairs bedachten om van al dat geld af te komen? Zomerhuisjes laten bouwen in Rhode Island, waar ze maar een paar maanden per jaar woonden. Zo werd Newport het duurste stukje van Amerika.

Emile Kossen betreedt het ‘zomerhuisje’ van de Vanderbilts, een van de rijkste families van die tijd:

Wil jij wekelijks op de hoogte blijven van Amerika? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: www.elsevierweekblad.nl/nieuwsbrief-american-dreamers

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.