Onderwijs Premium Corner

Een land zonder loodgieters is lek

13 juni 2017Leestijd: 2 minuten

‘Ik hoor al mijn hele leven dat iedereen zo hoog mogelijk moet worden opgeleid,’ vertelde cabaretier Pieter Derks (32) deze maand in zijn column op Radio 1. ‘Maar stel nou dat dat lukt? Wie gaat er dan nog brood bakken en huizen bouwen?’ De column over het dreigende tekort aan vaklui en het Nederlandse diplomafetisjisme is in korte tijd twee miljoen keer bekeken.

Derks raakte een gevoelige snaar: ‘Ergens in de afgelopen decennia is het misverstand ontstaan dat meer diploma’s betekent dat je meer kan. Je salaris en sociale status hangen daar ook volledig mee samen.’ Conclusie: het is tijd voor een herwaardering van vmbo’ers die een vak leren. Een land zonder loodgieters is lek.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.