ECB Premium Corner

Wen maar aan hogere rente: wat betekent dit voor u?

23 juni 2017Leestijd: 10 minuten

De Europese Centrale Bank sorteert voorzichtig voor op het verhogen van de rente, voor het eerst in jaren. Goed nieuws voor gepensioneerden en spaarders, minder goed nieuws voor huizenkopers en bedrijven. Goed nieuws voor de economie?

Twee cruciale woorden ontbraken in het statement van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) op 8 juni. Hij zei: ‘De raad van bestuur verwacht dat de basisrentetarieven van de ECB voor langere tijd op het huidige niveau zullen blijven.’ Na de vorige vergadering, op 24 april, zei hij nog dat de basisrente op het huidige niveau ‘of lager’ zou blijven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.