Lucid Premium Corner

Rawlinson keek het kunstje af bij oud-werkgever Musk

23 november 2021Leestijd: 3 minuten

Sinds de aanstelling van Peter Rawlinson als CEO in 2019 gaat het de Amerikaanse elektrische auto­maker Lucid voor de wind. Wie is ­Peter Rawlinson?

Rawlinson groeide op in de buurt van Cardiff, de hoofdstad van Wales, en haalde zijn ­bachelor engineering aan het Imperial College in Londen. Hij werkte daarna als hoofdingenieur bij de autofabrikanten Jaguar en Lotus in het Verenigd Koninkrijk. Toen Tesla-voorman Elon Musk hem in 2009 belde, was hij eerst sceptisch over het idee van een elektrische auto. Maar Musk wist hem te overtuigen. Rawlinson boog zich over het ontwerp van de Tesla Model S, maar verliet het bedrijf al na drie jaar, gefrustreerd door wat hij als beperkingen was gaan ervaren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.