Premium Lock Progressief Amerika ziet Raskin wel zitten voor Fed

10 januari 2022Leestijd: 2 minuten
Haalt Sarah Bloom Raskin (60) binnenkort de teugels aan bij Amerikaanse banken? Foto: Tom Williams/CQ Roll Call/Getty Images

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Sarah Bloom Raskin op het oog als nieuwe vicevoorzitter toezicht bij de Fed, het stelsel van Amerikaanse centrale banken. Wie is zij?

Raskin werd geboren nabij de Amerikaanse stad Boston en haalde haar ­doctorstitel aan Harvard Law School. Als Democraat maakte ze van 2010 tot 2014 onder Barack Obama al deel uit van het zevenkoppige Fed-bestuur. Daar maakte ze zich vooral sterk voor consumentenbescherming en verzette ze zich tegen inkomensongelijkheid. Ook was ze nauw betrokken bij de ­invoering van de Dodd-Frank-maat­regelen, die onder meer de leenregels voor banken aanscherpten.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.