Jeroen van Wensen Premium Corner

Onverstandig. Oppositie wil op voorhand miljarden uittrekken voor koopkrachtcompensatie

04 december 2021Leestijd: 2 minuten

De oppositie eist nog eens miljarden euro’s extra om huishoudens te compenseren voor de hoge inflatie. Gelukkig doet het demissionaire kabinet niet mee aan dit potje paniekvoetbal, schrijft Jeroen van Wensen.

Afgelopen donderdag 2 december boog de Tweede Kamer zich over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken. Het debat werd gekaapt door het nieuwste inflatiecijfer – met 5,6 procent het hoogste in veertig jaar – en oppositiepartijen die allemaal hoopten te scoren door lastenverlichting te eisen.

Iedereen zakt door de hoeven

‘Mensen thuis kunnen de boodschappen en de huur niet meer betalen,’ beweerde Léon de Jong van de PVV. Kamerlid Pieter Omtzigt wilde uitgelegd krijgen wat de hoge inflatie precies betekent. ‘Want zo’n grote koopkrachtdaling hebben we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gehad.’ En volgens Henk Nijboer (PvdA) zakt iedereen door de hoeven.

Het was een ellenlang, voorspelbaar debat, van Kamerleden die goede sier wilde maken bij de mensen thuis, door van het kabinet vele miljarden euro’s aan koopkrachtcompensatie te eisen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.