🎧 Luister de podcast

‘Grote frustratie in Brussel over vaccinatiesucces van uit de EU vertrokken Verenigd Koninkrijk’

13 maart 2021Leestijd: 1 minuut

Het geruzie over de coronavaccins blijft maar doorgaan. Volgens Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, heeft het Verenigd Koninkrijk een exportverbod voor vaccins ingesteld. De Britten ontkennen dat en zijn furieus. Hoe zit het nu echt? We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel.

Ook hebben we het over het veelbesproken coronaherstelfonds, waar door de Duitse Rekenkamer misschien wel een bom onder is gelegd. Het zijn zomaar twee kwesties die de vraag oproepen wat de toekomst van de EU eigenlijk is. De Franse president Macron wil hier een antwoord op vinden met een speciale conferentie. Gaat die ook echt iets opleveren?