Corona Premium Corner

Vaccin AstraZeneca in de wacht, en onderzoek immuniteit Urk

16 maart 2021Leestijd: 3 minuten

AstraZeneca-vaccin op pauze

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het inenten met het coronavaccin van AstraZeneca stopgezet tot en met 28 maart. Dat is gebeurd op aanraden van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Dat adviseerde nader onderzoek naar een aantal incidenten na vaccinatie af te wachten. Directe aanleiding zijn zes meldingen uit Denemarken en Noorwegen van ernstige en zeldzame verschijnselen van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes bij volwassenen onder de vijftig die het AstraZeneca-vaccin toegediend hadden gekregen. Het CBG schrijft in het advies dat er vooralsnog geen oorzakelijk verband is aangetoond tussen de meldingen en het vaccin, en dat de pauze in de vaccinaties een voorzorgsmaatregel is. In Nederland ontvangen onder anderen mensen tussen de 60 en 64 jaar en mensen met het syndroom van Down het AstraZeneca-vaccin.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.