‘Reële dreiging’: zwaarbewapende politie bij christelijk debat Ede

09 maart 2017Leestijd: 1 minuut
Zwaarbewapende agenten bij de ingang van de CineMec in Ede - Foto: ANP

Donderdagavond zijn meerdere eenheden van de politie met spoed uitgerukt naar de CineMec in Ede. Daar werd het Christelijk Lijsttrekkersdebat gehouden.

Burgemeester Cees van der Knaap werd weggeroepen uit een raadsvergadering, meldt BN De Stem. De politie spreekt van een ‘reële dreiging’ die inmiddels is ontmanteld.

Kogelwerende vesten

Voor het pand werden zwaarbewapende agenten geplaatst. Daarnaast waren twee bussen van de ME ter plaatse. De politie wil niks kwijt over de inhoud van de dreiging. Wel was het duidelijk dat de politie de dreiging serieus nam: agenten met kogelwerende vesten stonden voor de deur, en op het dak stonden politiemannen met geweren.

De dreiging kwam volgens de officier van justitie ter plaatse ‘vrij last-minute binnen’. De politie zou daarom uit voorzorg  naar CineMec zijn gereden.

Het Christelijk Lijsttrekkersdebat werd georganiseerd door het Nederlands Dagblad, en begon om kwart voor 8. Onder anderen CDA-leider Sybrand Buma, ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers en SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij waren daar te gast. Het debat werd dit jaar voor de achtste keer gehouden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.