D66 over schenking appartement aan Pechtold: Dit is privékwestie

18 december 2017Leestijd: 1 minuut
Pechtold - Foto: ANP

De schenking van een appartement aan D66-leider Alexander Pechtold door een voormalig Canadees diplomaat is een privékwestie. Dat laat een woordvoerster van Pechtold weten op vragen van Elsevier Weekblad.

Pechtold heeft blijkens informatie uit het Kadaster in januari 2017 een appartement in Scheveningen gekregen van Serge Marcoux, de voormalige ambassaderaad in Den Haag (1988-1993).

Daarover is ophef op onder meer websites GeenStijl  en 925.nl omdat hij het appartement met een waarde van 135.000 euro niet heeft gemeld in het geschenkenregister van de Tweede Kamer.

Geen reactie op inhoud

D66 bevestigt de schenking, maar stelt dat de schenking is gedaan aan de privépersoon Pechtold, en niet aan Pechtold als Kamerlid. Verder wil de partij niet inhoudelijk op de ophef reageren. Ook vragen over de relatie tussen Pechtold en de Canadese diplomaat wil D66 niet beantwoorden.

De diplomaat Marcoux eindigde zijn loopbaan in Suriname in 2004 waar hij ambassadeur was. Hij vertaalde onder meer het werk van Godfried Bomans en J.M.A. Biesheuvel van het Nederlands naar het Frans.