25 jaar na dood Joes Kloppenburg: Het drama van de Voetboogstraat

17 augustus 2021Leestijd: 1 minuut
Brug vernoemd naar Joes Kloppenburg - ANP

EW-redacteur Gerlof Leistra schreef in 1997 de hartverscheurende reconstructie ‘Het drama van de Voetboogstraat’, over de dood van Joes Kloppenburg in het centrum van Amsterdam. Kloppenburg overleed vandaag 25 jaar geleden toen hij ‘kappen nou’ riep tegen jongens die anderen lastigvielen. Met zijn organen konden vijf mensen worden geholpen. Lees het verhaal hieronder.

‘Het drama van de Voetboogstraat’ verscheen in het blad, maar nooit online. Klik hier om de PDF-versie te openen

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.