In Brussel Premium Corner

‘Hoofdstad vrije wereld’ schikt in voor Joe Biden

23 maart 2022Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse president Joe Biden doet deze week Brussel aan voor topbijeenkomsten van de NAVO en de Europese Unie. Alles om de eenheid van de westelijke allianties te benadrukken.

Toen de 46ste Amerikaanse president Joe Biden op 14 juni 2021 met zijn Air Force One de Europese hoofdstad aandeed voor een eerste bezoek als staatshoofd aan de Europese Unie (EU) en de NAVO, was er alleen in de lucht enige turbulentie. Negen maanden later schudt de wereld op zijn grondvesten.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

De NAVO, door Bidens voorganger Donald Trump nog obsolete genoemd, overbodig, weet zich dankzij Vladimir Poetins inval in Oekraïne meer dan ooit verzekerd van zijn bestaan. De EU, door Trump als een club gezien waar je maar beter niet bij kon horen, is door de drieste Poetin meer verenigd dan ooit.

Biden wil Europese collega’s persoonlijk ontmoeten

Deze week ontmoet Biden de Europese leiders opnieuw in Brussel, tijdens een buitengewone NAVO-top op 24 maart. Daarnaast woont hij een al geplande top van de Europese Raad bij, waar pogingen zullen worden gedaan om meer sancties op te leggen aan Rusland en te bespreken welke humanitaire inspanningen nog kunnen worden geleverd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.