In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: nieuwe partijen zijn in trek

02 maart 2022Leestijd: 2 minuten

Ledental

Het ledental van politieke partijen steeg in 2021 met 15 procent. Het CDA verloor bijna 7 procent, maar blijft met 35.000 de derde partij na FVD – met 59.000 leden veruit de grootste partij – en de PvdA. De aanwas komt volgens het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen mede door nieuwkomers BBB, BIJ1, JA21 en Volt, met samen ruim 25.500 leden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.