EW-columnist Hugo Camps op 79-jarige leeftijd overleden

29 oktober 2022Leestijd: 1 minuut
Hugo Camps in Antwerpen. Foto: ANP

De Belgische journalist, columnist en schrijver Hugo Camps is zaterdag 29 oktober op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Knokke. Sinds 1986 maakte hij voor EW interviews en sinds 2019 schreef hij voor EW wekelijks een sportcolumn.

De redactie van EW is ‘zeer bedroefd’ door het overlijden van Hugo Camps, zegt hoofdredacteur Arendo Joustra. ‘We wisten dat hij ziek was, maar dat was hij wel vaker. Na een tijdje krabbelde hij altijd weer overeind. Hij was bijna een kwart eeuw bij ons in dienst en schreef wekelijks het veelgelezen interview. Hij was een meester in het genre. Door veel over zichzelf bloot te geven, voelden zijn gesprekspartners de noodzaak ook hun ziel bloot te leggen. Tot hij twee weken geleden ziek werd, schreef hij nog wekelijks een column over sport.’

Lees hier de laatste column van Hugo Camps voor EW: Sterven in gedrang en paniek maakt de dood nog akeliger

Camps werd op 12 mei 1943 geboren in het Belgische Molenstede. In de jaren zestig begon hij als oorlogsverslaggever en was hij actief in onder meer Vietnam, Chili en het Midden-Oosten. In 1976 werd hij hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Na tien jaar vertrok Camps bij de Vlaamse krant en richtte hij zich op het maken van interviews en columns. Voor Elsevier Weekblad interviewde hij tal van sporters en andere beroemdheden in binnen- en buitenland.