Geerten Waling Premium Corner

Het Leidse showproces mag niet zonder gevolgen blijven

04 februari 2021Leestijd: 3 minuten

Het gezag van deskundigen brokkelt af, ten gunste van het geloof in complotten en desinformatie. Wat daarbij niet helpt is dat wetenschappers intussen bezig lijken met heel andere zaken. Het dieptepunt is het Leidse showproces naar niet-bestaand antisemitisme bij hoogleraar Cliteur en zijn afdeling. Tijd voor een grondig onderzoek naar hoe deze kwestie zo heeft kunnen ontsporen, schrijft Geerten Waling.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.