René van Rijckevorsel Premium Corner

Absurd, nu gaan we álle IS-vrouwen ‘repatriëren’

20 juni 2021Leestijd: 2 minuten

Zoals in EW voorspeld, zullen na de actie twee weken geleden om Ilham B. terug te halen uit Syrië, ook andere aanhangers van de terreurbeweging naar Nederland worden gebracht. Waarom? Er zijn betere alternatieven, vindt René van Rijckevorsel.

Het Openbaar Ministerie, de AIVD én de NCTV zijn eensgezind: Nederland moet snel ‘Syriëgangers’, en dan vooral de ‘IS-vrouwen’ die in Syrische kampen zitten, ‘repatriëren’ en in Nederland berechten. Argument: daarmee zijn het recht en de binnenlandse veiligheid het meest gediend.

Lees het commmentaar van René van Rijckevorsel terug: Verbijsterende terughaalactie IS-vrouw affront voor rechtsgevoel

Het gaat dus niet meer alleen om (circa 25) vrouwen en (een stuk of 50) kinderen, ook nog in leven zijnde mannen, die de meeste terreurdaden voor hun rekening namen, moeten van de veiligheidsdiensten met spoed worden teruggehaald en in Nederland berecht.

IS-vrouwen spugen nog op Nederland

Van de vrouwen is bekend dat de meesten geen spijt hebben van de verschrikkingen – zoals onder die arme Jezidi’s – die zij toejuichten en mede mogelijk maakten. Ook spugen zij nog op Nederland. Maar o wat willen ze graag hun ellendige bestaan in de kampen verruilen voor een korte straf (bewijs zal immers moeilijk te vergaren zijn) dankzij een door de Nederlandse belastingbetaler gefinancierde advocaat, in een comfortabele Nederlandse gevangenis.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.