Gerlof Leistra Premium Corner

Hulde aan teamspeler en recherchechef Andy Kraag

09 juni 2021Leestijd: 2 minuten

Nederlandse rechercheurs speelden een sleutelrol in de ‘crypto-val’ waardoor de politie criminelen over de hele wereld anderhalf jaar kon afluisteren. Politiechef Andy Kraag is de onderwereld opnieuw te slim af, signaleert Gerlof Leistra.

De internationale undercoveractie Trojan Shield, waardoor maandag wereldwijd 800 (drugs)criminelen zijn opgepakt, bewijst het succes van datagedreven opsporing en samenwerking. De FBI leidde de operatie, maar Nederlandse whizzkids van de politie werkten intensief mee.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.