Premium Lock Het komende Regeerakkoord kan beter zo dik mogelijk zijn

17 november 2021Leestijd: 4 minuten
De formatiegesprekken gaan door. Foto: ANP

De formerende partijen zeggen het Regeerakkoord dun te willen houden. Een snelle ondergang van het vierde kabinet-Rutte wordt zo (nog) waarschijnlijker. Zonder spijkerharde, gedetailleerde afspraken bij de start ligt eindeloos gekibbel in het verschiet, schrijft Gerry van der List.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Het klonk als een machteloos protest. Twee weken geleden uitte de voorzitter van de Tweede Kamer in een brief haar ongenoegen over het verloop van de kabinetsformatie. Vera Bergkamp (D66) maande de formerende partijen tot spoed en wees op de urgentie tot conclusies te komen nadat het naoorlogse record voor de langst­lopende kabinetsformatie was verbroken.

Bergkamp meldde ook in toenemende mate signalen van ongeduld binnen de samenleving te hebben opgevangen. Dit ongeduld is er zeker, in combinatie met onvrede en gevoelens van verbijstering. Na maandenlange schijnbewegingen zitten nu de vier partijen om tafel die al het (demissionaire) kabinet vormen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw