Syp Wynia Premium Corner

O, was ik maar een minderheid

14 juli 2017Leestijd: 5 minuten

Hebben leden van assertieve minderheden meer rechten dan wie niet tot een minderheid behoort? Een uitgebreide analyse van Syp Wynia.

Een Haagse moslima klaagde de basisschool van haar kinderen aan en eiste 10.000 euro schadevergoeding, omdat schoolfoto’s waren gemaakt toen de kinderen vrij hadden vanwege het islamitische offerfeest. De kantonrechter stelde haar in het gelijk, omdat de moslimkinderen waren gediscrimineerd. De schadevergoeding bleef beperkt tot 500 euro.

De uitspraak leidde tot een golf van opwinding. In het televisieprogramma Jinek reageerde strafrechtadvocaat Nico Meijering. Die vond de gerechtelijke uitspraak ‘wel iets sympathieks’ hebben. ‘Dat zo’n rechter daar extra scherp op is, dat vooral mensen die in de samenleving vooral nu veel kwetsbaarder zijn geworden, nog – dat die wat extra bescherming krijgen.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.