Arendo Joustra Premium Corner

Ambassadeur Pete Hoekstra heeft helemaal gelijk met eis hogere defensie-uitgaven

31 mei 2019Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse oproepen aan Nederland om het defensiebudget op te schroeven, klinken steeds luider. Terecht, schrijft Arendo Joustra.

Hele volksstammen hebben in Nederland kunnen studeren of een uitkering kunnen ontvangen, omdat de Amerikaanse burgers zo aardig waren onze verdediging tegen de Sovjet-Unie en Rusland te betalen. Met het geld dat Nederland zo uitspaarde, konden universiteiten worden betaald en een royaal sociaal stelsel.

Europeanen, onder wie Nederlanders, kunnen hand niet blijven ophouden

Terecht hebben achtereenvolgende Amerikaanse presidenten hier een punt van gemaakt. Zij vinden dat de Europeanen, onder wie de Nederlanders, niet blijvend hun hand kunnen ophouden bij de Amerikaanse belastingbetaler. ‘Samen de last dragen’, klinkt het al jaren uit Washington.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.