Arendo Joustra Premium Corner

‘Links Amerika’ lijkt ‘links Nederland’ in te halen

21 augustus 2019Leestijd: 2 minuten

Wat je vroeger ‘links’ noemde in de Verenigde Staten, was lang zo links niet als in West-Europa. De Democratische Partij heette wel de ‘linkse’ partij, maar haar leden en vertegenwoordigers zouden zich in Nederland op hun gemak hebben gevoeld op de rechterflank van de politiek. Met andere woorden, links was in Amerika nooit zo links als in Nederland.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.