Arendo Joustra Premium Corner

Verbijsterende Nieuwsuur-reportage over Wisconsin: niet één Trump-stemmer aan het woord

19 augustus 2020Leestijd: 2 minuten

Nieuwsuur zond dinsdagavond een reportage uit over Wisconsin, een staat die cruciaal is bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november aanstaande. Tot verbijstering van Arendo Joustra kwamen alleen Democraten aan het woord.

Elk medium moet lekker doen waar het zin in heeft, vrijheid blijheid. Maar de NOS betalen Nederlanders met z’n allen, en vandaar dat NOS-programma’s al snel aan kritiek blootstaan. Dat varieert van ‘staatsomroep’ tot ‘linkse propaganda’.

Die kritiek komt ook van de eigen leiding. Zo noemde de toenmalige baas van de publieke omroep Henk Hagoort de eigen programma’s ‘drie keer de Volkskrant’– een verwijzing naar het ochtendblad van linkse snit. En zijn opvolger Shula Rijxman vond vier jaar geleden dat het legertje journalisten dat de publieke omroep naar de Verenigde Staten had gestuurd ‘de trumpisten’ te weinig aandacht had gegeven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Kritiek niet altijd terecht

Bij het NOS Journaal hebben ze de kritiek ter harte genomen en proberen ze uit alle macht verschillende perspectieven aan bod te laten komen, zo blijkt deze week uit een EW-reportage van Gertjan van Schoonhoven vanaf de werkvloer van het journalistieke bolwerk. Het lukt niet altijd, maar het streven is er, zo wordt gezegd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.