Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Huilbui CNN-journalist na winst Biden gebaseerd op fantasie

13 november 2020Leestijd: 5 minuten

Nadat CNN Joe Biden had uitgeroepen tot nieuwe president van de Verenigde Staten, barstte politiek commentator Van Jones in huilen uit. Afshin Ellian verbaast zich over de emotionaliteit bij veel journalisten van gevestigde media, die vier jaar lang onafgebroken campagne tegen president Donald Trump hebben gevoerd.

De Democraten stonden niet alleen in hun verkiezingscampagne. De gevestigde Amerikaanse media onder leiding van CNN en The New York Times waren ook onderdeel van hun campagnemachine. Eén journalist barstte zelfs live op televisie in tranen uit. Mensen, mensen, we hebben het hier niet over het einde van nazi-Duitsland, het islamitische Iran, of het regime in Noord-Korea. De CNN-journalist huilde in een live-uitzending na de overwinning van Joe Biden. Dit is niet normaal.

Afshin Ellian

Prof.mr.dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap aan de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Van Jones, politiek commentator van CNN, vertegenwoordigde met zijn emotionele uitbarsting de irrationaliteit en het professionele faillissement van veel gevestigde media: ‘Vandaag is een goede dag,’ zei een huilende Van Jones. ‘Vanochtend was het makkelijker om een ouder te zijn. Het is makkelijker om tegen je kinderen te zeggen dat karakter ertoe doet. Een goed persoon zijn doet ertoe. Dit is een big deal. Het is makkelijk om iets op een goedkope manier te doen en weg te komen met dingen – maar het komt uiteindelijk bij je terug.’ Waarop is deze emotionele uitbarsting gebaseerd?

Rashida Tlaib en Ilhan Omar konden gewoon functioneren als Congreslid

Volgens Van Jones hoeven moslims in de Verenigde Staten vanaf nu niet meer het gevoel hebben dat de president ze in de gaten houdt. Hetzelfde geldt voor (illegale) immigranten, ook zij hoeven Donald Trump niet langer te vrezen.

Een opluchting voor velen ‘die hebben geleden. “Ik kan niet ademen” gold niet alleen voor George Floyd. Een hele hoop mensen konden niet meer ademen. Elke dag als je wakker wordt, zie je zijn tweets. Racisme wordt gemener en gemener…’ aldus Van Jones.

Rashida Tlaib (Democraat en dochter van Palestijnse immigranten) en Ilhan Omar (Democraat en islamist) konden ongestoord als Congresleden functioneren. De emotie van Van Jones is niet op feiten gebaseerd, maar op een linkse fantasie.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.