Premium Lock Regering helpt huizenmarkt verder vernieling in

10 februari 2021Leestijd: 2 minuten
Huurwoningen in de Randstad. Foto: ANP.

Vier jaar lang hebben regeringspartijen geen vinger uitgestoken naar de huizenmarkt. De bouw is niet versneld, malversaties met sociale huurhuizen zijn ongemoeid gelaten, illegale Airbnb-verhuur werd oogluikend toegestaan, enzovoort. Maar nu de verkiezingen zich aandienen, ligt opeens het D66-plan op tafel om de vrije huursector vergaand te reguleren. Een sterk staaltje kiezersbedrog, schrijft Jeroen van Wensen.

De huizenmarkt kent grote problemen, en al langer hebben politici in de gaten dat je particuliere verhuurders daarvan ongebreideld de schuld kunt geven. Of ze prins zijn of niet. Pak de huisjesmelker aan, dan gaan huren als vanzelf omlaag, en kunnen koopstarters voor weinig een huis in Amsterdam kopen.

Eenvoudige oplossingen werken helaas niet altijd

Maar zoals zo vaak met eenvoudige oplossingen voor ingewikkelde problemen: ze werken niet. Dinsdag nam de Tweede Kamer met grote meerderheid (alleen VVD, FVD en PVV stemden tegen) een motie van D66 aan, waarin werd opgeroepen om te onderzoeken hoe je de geliberaliseerde huursector (kort gezegd alles met een huurprijs boven de 750 euro per maand) toch kunt reguleren.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.