Premium Lock Amsterdamse scholen lopen weer uit het gareel

29 december 2021Leestijd: 3 minuten
Basisschool in Mierlo. Foto: ANP

Of het mag of niet, vanaf 10 januari krijgen leerlingen in groep acht van Amsterdamse basisscholen weer les in de klas. Hoewel de zorgen over ontwikkelings- en leerachterstanden bij kinderen te begrijpen zijn, is het niet de bedoeling dat Amsterdammers hun eigen plan trekken, schrijft Ruud Deijkers.

Met de sluiting van alle scholen per 21 december is de kerstvakantie voor veel leerlingen een week vervroegd, want de scholen hoefden vorige week geen onderwijs op afstand te geven. Basisscholen worden wel geacht noodopvang te verzorgen voor kwetsbare leerlingen en voor leerlingen met een of twee ouders met een cruciaal beroep.

Na de kerstvakantie gaan de scholen op 10 januari weer open, tenzij het kabinet op 3 januari anders besluit. Rutte vroeg de scholen om zich voor de eerste schoolweek voor de zekerheid wel alvast voor te bereiden op het geven van afstandsonderwijs.

Schoolbesturen in Amsterdam, verenigd in het Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam (BBO) wachten dat ‘weegmoment’ op 3 januari niet af: zij besloten op eigen houtje om de deuren na de kerstvakantie sowieso te openen voor leerlingen in groep acht, ongeacht of de besmettingscijfers dat toelaten.

Kont tegen de krib

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw