Premium Lock Blijvende dreiging coronavarianten vereist plan voor langere termijn

28 december 2021Leestijd: 3 minuten
Vaccinatielocatie van het Erasmus MC en Spijkenisse Medisch Centrum in Ahoy. Foto: ANP

Het is zaak om tot een coronastrategie te komen waarmee de zorg overeind blijft, maar ook de rest van de maatschappij zoveel mogelijk kan blijven draaien, schrijft Bram Hahn. Die langetermijnaanpak zal in elk geval veel breder moeten zijn dan volledig inzetten op vaccins.

ZorgLees ook dit essay van Marieke ten Katen: De zorg kan niet onbegrensd groeien

Zelfs de man die het als geen ander zou moeten weten, zag het nog maar twee maanden geleden niet aankomen. Op 20 oktober verwachtte de voorzitter van het Outbreak Management Team (OMT), Jaap van Dissel, dat er deze winter geen lockdown of avondklok nodig zou zijn. Maar de opmars van de omikronvariant noopte het OMT en het demissionaire kabinet om over te gaan tot alweer een lockdown, net als vorige winter.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.