Arendo Joustra Premium Corner

Kabinet is niet serieus te nemen als oorlogskabinet

06 april 2022Leestijd: 3 minuten

De coalitie is veel te laks met acties tegen het Kremlin. Niet alleen is het kabinet sloom met sancties, het doet ook veel te weinig om minder energie van Rusland af te nemen. Nederland spekt daarmee Poetins oorlogskas. Het is een coalitie van grote woorden en kleine daden, meent Arendo Joustra.

Hoe langer de oorlog in Oekraïne duurt, hoe moeilijker het wordt om lijdzaam te blijven toekijken. Zeker na de beelden uit Boetsja, waar burgers als aangereden honden dood op straat lagen. Geëxecuteerd door het Russische leger, aldus de burgemeester.

Luister ook de podcast met Joris Heijn en Jeroen van Wensen (tekst gaat hieronder verder):


Weet Westen al hoe het moet ontsnappen aan gijzeling door Poetin?

Voor minder leed heeft het Westen al vele vredesmissies de wereld over gestuurd. En daarvan geleerd dat je soms beter thuis kunt blijven. Voor Oekraïne geldt dat het Westen ‘niet in oorlog’ is met Rusland en ook niet in een oorlog verzeild wil raken, omdat je dan een derde wereldoorlog hebt, met ellende in het kwadraat.

Tegelijk heeft het Westen zich door de Russische president laten gijzelen met diens nauwelijks verhulde dreigement dat hij kernwapens zal gebruiken als andere landen zich met zijn oorlog bemoeien. Het hoofd koel houden, is daarom het devies, en je noch door de provocaties van Vladimir Poetin noch door de smeekbeden van zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky laten verleiden tot wrijven in een vlek.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.