Arendo Joustra Premium Corner

De dansende taal van Remco Campert

06 juli 2022Leestijd: 2 minuten

Remco Campert is afgelopen maandag op 92-jarige leeftijd overleden. Maar denk niet dat de schrijver de wereld al eerder had verlaten, schrijft Arendo Joustra, die hem de afgelopen jaren regelmatig bezocht.

Remco Campert schreef de laatste paar jaar weliswaar niet meer, maar hij las de krant, luisterde naar de radio, speelde Scrabble met zijn grote liefde Deborah en was altijd geïnteresseerd in iedere bezoeker. Niet in zichzelf, hij was jongensachtig verlegen. Het waren altijd andere ­schrijvers en dichters die hij citeerde.

Hij was ook helemaal niet aan het doodgaan. Hij was op weg nog veel ­ouder te worden dan hij al was. Maar half juni brak hij zijn heup. Hij werd ­dezelfde avond nog geopereerd, maar het liggende leven beviel hem niet. Zijn ijzersterke lichaam en hart hielden het nog drie weken vol. Op 4 juli – de onafhankelijkheidsdag van het land waarvan hij de schrijvers en de jazz liefhad – overleed hij, een dag na de sterfdag van zijn moeder, die ook 92 werd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.