Premium Lock Tijd voor Oekraïne-tribunaal om Russische misdaden te straffen

05 augustus 2022Leestijd: 2 minuten
Het uitgebrande gevangenkamp in Olenivka. Foto: ANP

Afschrikwekkende beelden van Russische gruweldaden in Oekraïne staan dankzij internet snel online. De bewijzen van die oorlogsmisdaden moeten worden verzameld en in een Oekraïne-tribunaal worden berecht, schrijft Victor Pak.

Met het idee van een frisse, vrolijke oorlog vielen Russische soldaten eind februari Oekraïne binnen. Terwijl de Russen hoopten op een heldenonthaal – zij zouden hun Oekraïense broedervolk bevrijden van een niet-bestaand fascistisch regime in Kiev – bleken Oekraïners zich fel te verzetten tegen Russische overheersing.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.