Premium Lock Zo maakt u de basis voor een Thaise groene curry

Ingrediënten voor currypasta: limoen(blad), laos, citroengras en chilipeper

Volgende maand viert het Verenigd Koninkrijk National Curry Week, een zeven dagen durende ode aan een gerecht dat herinnert aan de glorietijd van het Britse wereldrijk.

Met curry bedoelen ze in Engeland uiteraard curry uit zijn voormalige kolonie India, maar curry’s worden al sinds honderden jaren gegeten in een gebied dat zich uitstrekt van het huidige Irak tot Papoea-Nieuw-Guinea. Archeologen hebben in de Indus-vallei sporen gevonden die erop wijzen dat al in 4.000 voor Christus gerechten werden gemaakt die je curry zou kunnen noemen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock Er ging iets fout
Premium Lock Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw