Zoutarm koken tijdens Restaurant Driedaagse

6 gram zout is de limiet, Nederlander krijgt dagelijks gemiddeld 9 gram binnen

Volgens de Nierstichting hebben zo’n 1,7 miljoen ­Nederlanders chronische nierschade, van wie ruim eenderde zonder het te weten. Nierschade kan ontstaan door te veel zout eten. Zout maakt dat het ­lichaam vocht vasthoudt, wat leidt tot een hogere bloeddruk en die heeft weer schadelijke gevolgen voor bloedvaten en de filterfunctie van de nieren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €1 per week leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout
Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw