Nootmuskaat: een vergeten specerij

De muskaatnoot zit verpakt in grillig gevormd, felrood vliesje: de foelie. Foto: Dorling Kindersley

Om de geur van sommige karaktervolle wijnen en sherry’s te kenschetsen, refereert mijn gewaardeerde collega Nicolaas Klei weleens aan de ouderwetse deftigheid va  clubfauteuils, tweedjasjes en krakend parket. Ik ruik dan onmiddellijk wat hij bedoelt en vroeg me laatst af op welke etenswaren die typering van toepassing zou kunnen zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €1 per week leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout
Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw