De jonge kok Jules Wiringa gaf het horecabestaan op om zich volledig te richten op het maken van bijzondere kookvideo’s.
Instagram, YouTube en TikTok staan vol met kook- en bakfilmpjes. De makers variëren van amateurs die hun gehannes met de wereld delen tot beroemde chefs als Yotam Ottolenghi. Sommige koks zijn hierin zo succesvol dat ze hun baan in een restaurant vaarwel hebben gezegd en zich volledig hebben gestort op video’s maken.
Een bijzonder voorbeeld is de Nederlandse kok Jules Wiringa (28). Zijn video’s, die hij vooral verspreidt via zijn Instagram-kanaal Jules Cooking, vallen op doordat ze heel professioneel zijn gefilmd en doordat zijn gerechten het niveau van de gemiddelde thuiskok ver overstijgen.
Wiringa: ‘Ik maak al dertien jaar video’s en begon al op de middelbare school met werken in restaurants. Dat heb ik altijd naast elkaar gedaan.’ Hij volgde de koksopleiding en doorliep de zogeheten Sterklas, een opleiding voor zeer getalenteerde jonge koks. Daarna werkte hij in restaurants van het hoogste niveau zoals in Pure C en Ron Blaauw, en als sous-chef bij De Bokkedoorns.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Wiringa ontwikkelt alle recepten, en filmt en bewerkt alle video’s zelf
Laden…
Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u al abonnee en hebt u al een account? log dan hier in
U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.
Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?
Wilt u opnieuw inloggen