Op 14 december presenteert Sebastian Ebel het jaarverslag van TUI. Wat kunnen we verwachten?
In de bestuurskamer van TUI heerst waarschijnlijk nog geen jubelstemming: de reisorganisatie werd namelijk ongekend hard geraakt door de reisbeperkingen tijdens de coronacrisis. TUI hanteert een gebroken boekjaar, (1 oktober tot 30 september het volgende jaar). Zodoende komt het jaarverslag van TUI veel eerder dan de cijfers van andere bedrijven.
Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.
In september van 2019 schreef TUI nog zwarte cijfers. De reisgigant boekte toen een winst van 692 miljoen euro. Een jaar later, toen de coronacrisis in alle hevigheid was losgebarsten, leed het bedrijf een verlies van 3,1 miljard euro. In september 2021 was het verlies nog altijd 2,4 miljard.
Het bestuur voorspelde eind vorig jaar dat de toerismesector sterk zou blijven groeien en goed zal herstellen van corona. Daar kregen ze gelijk in. Aan het einde van het derde kwartaal had TUI 84 procent van de klanten van voor corona. Toen boekten 5,1 miljoen mensen een reis bij TUI – 4,2 miljoen meer dan in het derde kwartaal van 2021. Ook maken de hotels en resorts van TUI weer winst.
Hoe groot is TUI eigenlijk?
Laden…
Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u al abonnee en hebt u al een account? log dan hier in
U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.
Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?
Wilt u opnieuw inloggen