Groene warhoofden en – kwalijker – serieuze wetenschappers proberen te bewijzen dat de energietransitie in theorie ook mogelijk is zonder het atoom. Maar met kernenergie valt de CO2-uitstoot van een land vijf tot tien keer zo snel te verlagen. Vinden de pleitbezorgers van zonne- en windenergie het tegengaan van opwarming wel zo urgent, vraagt Simon Rozendaal zich af.
Bestel het boek
Wat mogen we blij zijn dat we hier & nu leven!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ook mondiaal is er goed nieuws. Armoede en honger nemen af, er zijn meer bultrugwalvissen en berggorilla’s en de kindersterfte daalt, schrijft Simon Rozendaal in zijn nieuwste boek.
Wat mogen we blij zijn dat we hier & nu leven! kost €17,95 en is te bestellen via tijdschriftnu.nl.
Nu steeds meer mensen beginnen in te zien dat het atoom de schoonste, veiligste, duurzaamste, goedkoopste, betrouwbaarste, mooiste (nou ja, minst onaantrekkelijke) energiebron is – iets wat dit weekblad al sinds jaar en dag beweert – worden de vreemdste tegenargumenten van stal gehaald.
Haha, kernenergie, zó van vroeger, twitterde een Belgische Groene, we hebben nu hernieuwbare energie. Huh? Windmolens zijn een paar duizend jaar oud. Toen onze voorouders nog in grotten woonden, wisten ze al dat je hout en mest (nu biomassa genoemd) kunt verbranden om warmte op te wekken. Alleen zonnecellen zou je met enige verbeeldingskracht hedendaags kunnen noemen. Ze zijn ongeveer even oud als kerncentrales: halverwege de vorige eeuw ontstaan.
Laden…
Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u al abonnee en hebt u al een account? log dan hier in
U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.
Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?
Wilt u opnieuw inloggen