Een schikking in de zaak over de zogenoemde seksrel bij luchtvaartmaatschappij Transavia. De twee partijen, een Transavia-purser en haar bedrogen man, zijn er volgens de rechtbank in Den Haag onderling uitgekomen.
Eerder kwam naar buiten dat de vrouw (47) onder werktijd seks zou hebben gehad met haar collega’s. De stewardess hield een digitaal dagboek bij op haar computer waarin ze haar seksuele escapades met collega’s, onder wie piloten, tot in detail beschrijft.
Man verspreidde dagboek
De vrouw zou onder meer seks hebben gehad in de crewruimte, tijdens hotelovernachtingen op verschillende bestemmingen, en zelfs in de cockpit. Transavia benadrukt dat de veiligheid van de passagiers nooit in gevaar is geweest. Maar nu dringt de (ex-)man van de vrouw toch aan op een onderzoek naar de veiligheid die volgens hem in het geding zou zijn geweest.
De man, die het dagboek onder ogen kreeg, was furieus en mailde delen ervan naar Transavia-medewerkers. De vrouw zou onder meer seks in de cockpit tijdens vluchten hebben gehad met collega’s, onder wie een aantal (getrouwde) piloten.
Ze spande een kort geding aan tegen haar echtgenoot, om te voorkomen dat hij het expliciete materiaal nog verder zou verspreiden. Hij zou onder meer de namen van haar bedpartners openbaar willen maken. De zaak is nu met een schikking is afgehandeld.
Volgens de broers van de man zou hij met de schikking een vonnis van de rechter hebben willen voorkomen. ‘Maar dat betekent niet dat de strijd gestreden is,’ aldus een van hen in het AD. De man zou aandringen op een officieel onderzoek naar de veiligheid die volgens hem in het geding zou zijn geweest tijdens de seksavonturen van zijn vrouw.
Transavia steunde stewardess
Het dochterbedrijf van KLM steunde de purser, zowel om haar eigen reputatie te redden als die van de mannen, die in veel gevallen getrouwd zijn. Op de werkvloer van Transavia zou het seksschandaal al maandenlang het gesprek van de dag zijn. De directie van het bedrijf roept al zijn medewerkers op hun mond te houden.
Nadat de man de onthullende mails naar Transavia-personeel stuurde, riep de advocaat van Transavia hem op daarmee te stoppen. Er werd onder meer gedreigd met een aangifte wegens smaad en laster. Ook het hoofd personeelszaken en de chef vliegdienst van Transavia hebben de man persoonlijk gewaarschuwd.
Na afloop van de rechtszaak wil Transavia verder niet reageren. ‘Het is een familiezaak,’ aldus de airline, die zich niet genoodzaakt zag de vrouw te ontslaan.