Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (FvD) betuigden steun na de aanslag in Utrecht, maar grepen de gelegenheid ook aan om uit te over het kabinet en het immigratiebeleid. In hoeverre speelde de aanslag een rol bij uw keuze in het stemhokje?, vroegen wij u. Zo beantwoordde u die vraag.
In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.
Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag
Hans Doordenker schrijft:
Deze aanslag bewijst en versterkt mijn keus. Het falende integratie en ongecontroleerde toelatingsbeleid is juist niet aanvaardbaar en buitengewoon ongepast naar de burgers, nu al zijn Rutte en zijn vriend Klavertje het dik met elkaar eens, wat staat ons nog te wachten van dit stel. Ik wilde nog iets zeggen, maar ik ben mijn briefje kwijt, zit zeker nog in mijn vaasje. Na de verkiezing zal ik het wel terugvinden, dan horen jullie nog wel van mijn snode plannetjes.
Louis Peters schrijft:
De regering maakt zelf onderscheid in aanslagen. Als je samenhorigheid wilt propaganderen moet je niet over een terroristische aanslag spreken, want dan creëer je tweespalt. Alle aanslagen zijn dus aanslagen die gepleegd worden door gestoorde mensen. Wat heel erg is is dat gestoorde geweldplegers, met een waslijst aan overtredingen en dan vooral met geweld, in Nederland vrij mogen rondlopen. Het is vooral Links dat empathie heeft met criminelen, zelfs levenslang staat nu al ter discussie, dat is in hun ogen te inhumaan. Slachtoffers hebben in Nederland geen status, mond houden en over je heen laten komen. Stem maar lekker Links. Mooi land.
Cindy Pereira schrijft:
Nee de aanslag heeft mijn keuze niet veranderd. Over de jaren genomen hadden wij aan Rutte’s kabinetten veel ellende en armoede gekregen.
Ik maakte mijn keuze al langer en blijf erbij. Ik stem nu FvD, kan helaas geen twee partijen stemmen. Anders werd het FvD en PVV.
Tarac van Heel schrijft:
Nee, het heeft mijn keuze niet beïnvloed maar juist bevestigd.
De politieke correctheid (lees: het geneuzel) is al veel te lang doorgeschoten en dient eindelijk eens aangepakt te worden.
Het min of meer steeds maar weer vergoelijken van daden uit een bepaalde bevolkingsgroep schreeuwt om een tegengeluid.
Ik ben niet tegen de islam als zodanig maar wel tegen de uitwassen hiervan.
Frederik Geubel schrijft:
Die aanslag heeft mijn mening alleen maar bevestigd. Mensen tegen elkaar opzetten als je gewag maakt van de immigratie? Wat een onzin. Vertel dat maar in de moskee, daar ben je aan het juiste adres. Laatst werd de vraag gesteld waar mensen het trotst zijn op hun provincie. Dat die vraag gesteld mocht worden is al een wonder in een tijd waar je niet eens meer patriottisch mag zijn, laat staan nationalistisch. Is moslims die vraag ook gesteld en gaven ze aan een trotse Fries te zijn? Die vraag zou ik Rutte wel eens willen stellen maar dat zal ook wel weer onbehoorlijk worden gevonden, zelfs al zou ik de juiste toon kunnen vinden want die is ook belangrijk. Veertig jaar en de moord op Fortuyn later, heeft men nog liever niet dat zo’n vraag gesteld wordt want ‘die wakkert tegenstellingen aan’. Alsof Rutte en zijn voorgangers die niet zelf gecreëerd hebben.
Matt L.G. Knubben schrijft:
Nee het bevestigt juist dat de keuze die ik al had gemaakt de goede is. Deze regering heeft met Mark Rutte aan het hoofd Nederland verkwanseld en zal deze aan de leiband van de EU volledig afmaken als hij die kans krijgt.
Maria van Bommel schrijft:
Nee hoor, was al van plan om FvD te stemmen, heb ik ook gedaan met de vorige verkiezing. Vind het ver over de grens zoals Jetten en Klaver tekeer gaan tegen Baudet en Wilders, dat is ongepast en om misselijk van te worden. Kijk ook geen enkel debat omdat van tevoren duidelijk is wat er gezegd gaat worden.
Henk Krocke schrijft:
Het heeft zeker mijn keuze beïnvloed. Baudet en Wilders hebben een punt dat het beleid ‘kom maar binnen met je knecht’ volkomen heeft gefaald. De zogenaamde politieke verontwaardiging komt mijn neus uit en voor mij is de maat vol om nog langer VVD te stemmen.
Manon van Rooijen schrijft:
Onzin. Als je de Provinciale Staten-/Waterschapsverkiezing daarvan af laat hangen, een grotendeels landelijk debat, dan snap je niet waar die verkiezingen nu precies om draaien.
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.