Gaat de economie de Amerikaanse verkiezingsuitslag bepalen?

04 september 2024Leestijd: 1 minuut
Detroit Rally with Vice President Kamala Harris and Governor Tim

In de nieuwste aflevering van podcast Race naar het Witte Huis bespreken Hella Hueck en Victor Pak bijzondere momenten in de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De aflevering begint met een analyse van de cruciale rol die de economie speelt in de presidentsverkiezingen. Zowel Donald Trump als Kamala Harris heeft verregaande plannen. Neem het afschaffen van belastingen op fooien voor horecapersoneel. Dat lijkt in de smaak te vallen bij de kiezer, maar Hella Hueck en Victor Pak hebben vragen over de haalbaarheid.

Ook belichten ze controversiële campagnemomenten. Zoals het incident op de nationale begraafplaats Arlington, waar Trumps campagneteam  – tegen de regels in – probeerde te filmen. Dit moment symboliseert hoe veteranenzaken een belangrijke rol spelen in de campagne, met twee veteranen als running mate.

De peilingen komen in deze aflevering wederom aan bod. Terwijl de cijfers op en neer gaan, is de hamvraag: wie vertrouwt de kiezer om de economie te leiden?

In de volgende aflevering bespreken Hella Hueck en Victor Pak het eerste grote Amerikaanse verkiezingsdebat op woensdag 10 september. Welke kandidaat zal het best in staat zijn de kiezer te overtuigen?