De klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn een gevaarlijke grens overgegaan nu ze hun toevlucht zoeken tot maffiapraktijken. Justitie moet dit serieus nemen en de club hard aanpakken, vindt René van Rijckevorsel.
Protectiegeld, vragen maffiose criminelen aan argeloze middenstanders. Jij gaat ons binnen een door ons gestelde termijn een bepaald bedrag betalen, in ruil voor ‘veiligheid’. Of beter gezegd: als jij ons niet betaalt, rammen wij je tent in elkaar en zorgen wij ervoor dat de klandizie wegblijft.
‘Vandaag hebben we @Rabobank een ultimatum gesteld’
De nieuwste praktijken van Extinction Rebellion (XR) worden gekenmerkt door hetzelfde principe. Als jij niet binnen een door ons bepaalde termijn aan onze wens voldoet, zorgen wij ervoor dat je klanten wegblijven.
Dit lieten de activisten maandag 25 september op X (Twitter) weten aan de Rabobank: ‘Vandaag hebben we @Rabobank een ultimatum gesteld: stop met het financieren van de industriële landbouw en vergoed de schade die is aangericht. Als Rabo niet binnen 15 dagen toezegt volgen er kantoorsluitingen door het hele land.’
Je reinste maffia.
Clubje ontevreden drammers van XR
Het clubje ontevreden drammers van XR zadelt de samenleving op met steeds meer ellende. De illegale vastplakkerij aan het asfalt van de Utrechtse Baan (A12), de belangrijkste toegangsader tot Den Haag, kost de politie alleen al 1 miljoen euro per dag, zegt Xander Simonis, voorzitter van politiebond ANPV. De burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, heeft de demonstraties op de A12 mede daarom nadrukkelijk verboden.
Agenten die moeten worden ingezet bij de blokkades, komen niet aan hun normale werkzaamheden toe. De gewone burger, die hard werkt en spaart voor dubbel glas en zonnepanelen, kan dankzij de XR-plakkers de stad niet bereiken voor een zakelijke afspraak én geen beroep doen op de politie als dat nodig is.
Laden…
Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u al abonnee en hebt u al een account? log dan hier in
U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.
Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?
Wilt u opnieuw inloggen